Нидерландският изпълнител Йост Клайн няма да участва във финала на 

...
Нидерландският изпълнител Йост Клайн няма да участва във финала на 
Коментари Харесай

Отстраниха изпълнител от финала на Евровизия

Нидерландският реализатор Йост Клайн няма да взе участие във финала на  песенния конкурс " Евровизия ". Нидерландското присъединяване беше прекъснато Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), уредник на проявата, който заяви това през днешния ден, съобщи Националната осведомителна организация на Нидерландия АНП.

Причината е случай със служителка на " Евровизия ", който в миг се проверява от шведската полиция. Жената е подала тъжба. Не би било уместно в този момент да позволим на Йост да взе участие, оповестяват уредниците.

Това е първият път в историята на състезанието за ария на Евровизия, когато претендент е дисквалифициран по време на събитието. Клайн щеше се състезава пети във финала със своята ария " Europapa ".

Европейският съюз за радио и телевизия акцентира, че има политика на нулева приемливост, когато става въпрос за неуместно държание. " Искаме безвредна работна среда за всички, които вземат участие във фестивала. Поведението на Йост опонира на нашите правила. Затова в този момент на финала има единствено 25 претенденти ", казаха от организацията.

Организаторът сподели още, че " обратно на това, което оповестяват някои (социални) мрежи, не става въпрос за случай с присъединяване на актьор или член на делегация ", отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР